50 jaar Chiro!

Onze Chiro

Leiding!

Deze bende van vrijwilligers komt elke zaterdagnamiddag naar de chiro om de leden een spetterende speeldag te bieden! De leiding steekt enorm veel tijd en energie in de chiro, en dit werpt ook zijn vruchten af! Ze staan altijd klaar voor de leden of ouders en dragen een grote verantwoordelijk met zich mee. De chiro is een prachtige jeugdvereniging die zonder deze stoere jongens en meiden nooit zou draaien!

Meer over onze leiding, klik hier!

Rinkies!

Een Rinkie is een persoon die zich niet laat kennen door zijn/haar beperking en toch naar de chiro komt! In deze afdeling kunnen jongeren terecht die met een verstandelijke of lichamelijke beperking kampen. Onze Rinkies hebben bewezen dat deze jongeren perfect kunnen meedraaien in de chiro en dat echt iedereen erbij hoort! Ze zijn een vrolijke bende die zich om de 2 weken volledig komt uitleven bij Chiro Eindhout!

Sloepies!

leeftijd: 6-8

Een sloepie is een actief persoontje, dat moeilijk kan stilzitten en altijd bezig is! Het zijn de kleinsten binnen onze chiro, maar wel met de grootste verhalen! Als sloepie leer je spelen met tal van vriendjes om je heen! Fantasie en creativiteit worden aangewakkerd en soms zelfs tot leven gebracht door deze kleine prachtexemplaren.

Speelclub!

leeftijd: 8-10

Een speelclubber is een persoontje dat geen blad voor de mond neemt! Deze jonge avonturiers zetten hun eerste stappen in de grote wereld, en iedereen zal het geweten hebben! Speelclubbers zijn het al wat gewoon om naar school te gaan, hierdoor voelen ze zich ook al sneller thuis in een groep . Een speelclubber kan helemaal opleven in een activiteit, en is soms amper te houden!

Rakwi's!

Leeftijd: 10-12

Een rakwi is een ware ontdekkingsreiziger! Ze weten over alles wel iets te vertellen en trekken er graag op uit. Een tocht met de rakwi’s maken is een belevenis op zich! Ravotten en zich vuil maken is de hemel op aarde voor deze jongens en meisjes! Wist je dat ze de snelgroeiers in de chiro zijn!?

Tito's!

Leeftijd: 12-14

Een tito is een bezige bij! Het schoolwerk begint zwaarder te worden en ze hebben meestal meerdere hobby’s die ze dan moeten combineren met de chiro. Het beginnen echte jonge volwassenen te worden. Op de chiro mogen ze zich daarom nog eens elke week stevig uitleven! Een groot gebeuren in de media, een nieuwe trend, een tito weet het allemaal als eerste!

Keti's!

Leeftijd: 14-16

Een keti is een rebelse maar trouwe chiro aanhanger! Ze vinden hun eigen weg in het vrijetijdscircuit en staan heel open tegenover elkaar. Op de chiro hebben ze hun enorm actieve momenten, maar soms willen ze rustig ergens ‘chillen’ of luieren. Een goede middenweg tussen deze 2 zoeken is essentieel! Keti’s hebben soms al een grotere verantwoordelijkheid die ze dan ook met trots op zich nemen!

Aspi's!

Leeftijd: 16-18

Een aspi is een volgroeid chiro product! Ze zijn de oudste leden op de chiro die nog net die 1ne trede onder de leiding staan. Als aspi krijg je al heel wat inspraak binnen je groep en zal er regelmatig naar je mening gevraagd worden. Ze hebben zeer gevarieerde activiteiten en besteden vaak veel van hun eigen vrije tijd samen met hun aspi groep. Als aspi krijg je de keuze om leiding te worden!

Hoofdleiding!

Meestal 1 of 2 personen, die de stem van de hele leidingsploeg naar de wereld buiten de chiro overbrengen. Ze nemen ook veel van het papierwerk op zich en hakken knopen door.

Kokskes!

Deze fantastische kookploeg zorgt ervoor dat onze chiro nooit honger heeft op kamp, weekends en andere gelegenheden! We houden deze ploeg goed te vriend want plezier in de keuken = plezier op ons bord!

VeeBee!

VeeBee staat voor Volwassen Begeleider. Deze neemt taken op zich die niet makkelijk of evident zijn voor de gewone leiding. Het is een interessante gesprekspartner voor ouders en derden en geeft feedback aan de leiding. Zij houdt als het ware een spiegel voor de leidingsploeg om ze een kijk te geven op hun werking en aanpak.

Katleen Vos
Eindhoutdorp 10 bus 2
2430 Eindhout
GSM: 0472/97.43.58

Lejo!

Ons prachtig oud-leiding team dat zich blijft inzetten voor de leiding en leden van Chiro Eindhout!

Jevo!

Is een overkoepelende organisatie en een vzw, zodat de chiro een rechtspersoon kan zijn.
Zij staan ook in voor de lokalen.

Oudercomité!

Een groep gemotiveerde ouders die de chiro met raad en daad bijstaan waar ze kunnen!

Welk is het leukste chirospel?

Vraagjes

Website ontwikkeld door John Gybels (Gybels.me)